Pagini

Persoane interesate

Materialele care apar pe acest blog
aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.

vineri, 30 mai 2014

Tara votantilorAm descoperit, recent, că foarte mulţi au înţeles cum e cu democraţia. Îndemnaţi de Facebook să voteze, oile au ieşit la cules, exact ca în Ferma animalelor a lui Orwell. Şi e frumos exerciţiul acesta, chiar este. Mai greu însă cu unul fundamental, protestul. Dragii mei, a fi cetăţean nu înseamnă a te preface că votezi, ci a ieşi în stradă. Democraţia nu înseamnă vot, cum se chinuiesc unii să arate, chipurile să demonstreze. Democraţia este despre nihilism, dezbinare, entropie.

O ţară totalitară îţi promite un dans triumfal în agora. La fel cum în Coreea de Nord, toţi aplaudă sincronic. Ei bine, ceva nu e în ordine acolo. Ce anume? Faptul că totul este bătut în cuie, e prea calculat. Păi dacă totul e clar, atunci ceva e putred, pentru că totul este planificat. Şi ca să vezi…oare votul cum e? Nu e doar butaforia democraţiei?

Exerciţiul real este parul. Şi nu mă refer la anarhie, mai ales că acest concept e oricum tras de păr, săracul. A fost inventat special de putere ca să ţină în lanţuri turmele. În esenţă, nu există anarhie, pentru că nu există sucombarea punctului de fugă în societate. Nimeni nu este suficient de nebun să se omoare, să se prefacă, mai merge.

Articolul complet este aici http://vasiliumiclea.ro/tara-votantilor/

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog