Pagini

Persoane interesate

Materialele care apar pe acest blog
aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.

joi, 26 ianuarie 2012

Bărbaţii ştiu când iubesc?

Prin toate romanele găsim câte ceva legat de modul de diferenţiere dintre bărbaţi şi femei. Ba mai mult, dacă stăm să ne gândim, aproape fiecare revistă, film, melodie se apleacă asupra diferenţelor. Încă de la începuturi, Adam şi Eva, mărul şi şarpele, trucuri şi nelinişti ce se adâncesc în noi! Unii spun că suntem la fel. Alţii încearcă să ne atragă atenţia asupra alterităţii. Toţi, în acest imens conjunctural, ne chinuim să definim natura umană. Însă, oricum am privi, nu putem să nu remarcăm faptul că femeile ştiu ce vor. 

Deşi de cele mai multe ori bărbatul este asociat cu forţa şi vitalitatea, nu prea ştie pe ce pământ se află. Am putea da vina pe o joacă inutilă, pe un drum ascuns, sau poate simplu. Cert este că bărbatul se pierde pe drum, în dansul năvălirilor sale, în izbânda de a-şi arăta că este vânător. Nu cred că bărbatul este atât de puternic precum vrea s-o arate! De fapt, cu siguranţă, lucrul care ne separă de femei este înfipt în incertitudine. Bărbaţii nu ştiu când iubesc, spre deosebire de femei care ţintesc instinctual iubirea, şi-o aduc în spaţiul lor şi o împletesc trăind! Femeile, păstrând contactul real cu voinţa universală, cu viaţa, cu faptul că sunt purtătoare şi dătătoare de viaţă, nu au cum să nu simtă, să nu-şi vadă soarta, să nu se sacrifice pentru ea. În schimb, bărbaţii fug dintr-o parte-n alta. Aleg să nu aleagă, să se piardă într-o devenire inutilă, fără de scop şi naturaleţe.


2 comentarii:

Radu Beca spunea...

Este un subiect amplu, pe care am de gand sa-l dezbat chair la licenta:)))
E al oi-lea blog de genul asta pe care-l citesc azi si ma bucura ca interesul este scontat in sensul asta. Asta inseamna ca subiectul licentei mele este unul de interes comun, pana la urma nu stiu pe cine ar interesa neaparat despre cine stie ce anevrisme ale arterei comunicante medii (e foarte la moda subiectul).
Poate bem o bere pe tema asta;)

Anonim spunea...

eu vad doar cum mecanismul de aparare al barbatilor e mult superior. Ei stiu cand si daca (si chiar de ce) iubesc, si chiar si atunci cand nu stiu, intuiesc.....numai ca stiu, la fel de bine, care este momentul de retragere, echivare si evitare....femeile,in schimb, nu numai ca refuza sa dea inapoi, ba chiar gasesc o anumita placere in a se lovi si face bucatsele dupa o cadere libera. Englezii au surprins foarte bine fenomenul si l'au numit "falling in love". Sunt curioasa daca termenul a fost inventat de o femeie sau de un barbat. :)

Faceți căutări pe acest blog