Pagini

Persoane interesate

Materialele care apar pe acest blog
aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.

marți, 1 februarie 2011

Să luăm viaţa în glumă?


            Cele mai iluminate minţi au spus să luăm viaţa în glumă. Evident, cele mai frumoase minţi văzute de mine, nu cele care se fac pe la facultăţi cu forţa şi cu idei pe de rost învăţate. Nu există nimic mai frumos decât să te investeşti în ceea ce nu este în programa şcolară, să te falsifici în faţa profesorilor, dar să câştigi în faţa ta. Cred că, în timpul facultăţii, nu am făcut niciodată ceea ce era cu adevărat în programă, mereu m-am legat de ceva, am încercat să fiu situat în paradigma respectivă, dar să aleg totuşi ceea ce-mi convenea.
            Cum spuneam, putem să luăm viaţa în râs, să ne descotorosim cu totul de cele ce sunt, să ne aruncăm în marea învolburată a deşertului şi să visăm cum nimeni nu o face? Aş vrea să putem, aş vrea să zburăm cu adevărat, să ne stingem într-o lacrimă şi să dansăm perfid întru-alta, dar mă tem că blestemul este mult prea mare pentru noi, viaţa este mult mai mult decât putem duce. Cele mai frumoase minţi au spus să luăm viaţa în glumă, însă ele, culmea, nu au reuşit niciodată. Au cochetat cu această idee, dar nu au pus-o în practică…Să fim oare mai mici decât ideile noastre? Să nu putem să schimbăm aşa-zisul dar cu care ne-am pomenit la naştere, în speţă, cel de purtători de viaţă? Viaţa nu este o glumă, ci o glumă bună, cum adesea am spus; ar trebui să o dezlegăm de şnurul ce o leagă şi să o purtăm în jurul nostru cu adevărat, să nu ne mai minţim că totul este frumos sau urât, să încercăm să aderăm la jocul de forţe ce se stârnesc în noi, să ne lăsăm duşi de ele şi să fim ca animalele, liberi şi totuşi prinşi în existenţa asta nebună. 

13 comentarii:

alison spunea...

ar trebui macar sa ne bucuram de ea,doar atit!e un mare dar,chiar daca uneori pare o mare povara...

George Colang spunea...

alison@ Daca as reusi asta..ce bine ar fi! Ai o reteta? ca eu nu reusesc!

Sofistricat spunea...

ciudat, am scris cam acelasi lucru, in acelasi timp. se pune?

Sofistricat spunea...

ciudat, dar am scris amandoi in acelasi timp, despre cam acelasi lucru. se pune?

George Colang spunea...

sofistricat@ eu am scris textul acum o saptamana..azi l am postat:)

Sofistricat spunea...

hehe, cum se zice in tenis: avantaj tu

–•M.E•– spunea...

de unde poti stii daca au luat sau nu viata in gluma?fiecare poate lua viata in gluma in sensul in care crede el.ceea ce tie ti se pare ca "nu au putut lua viata in viata",poate pentru ei"au luat viata in gluma".

George Colang spunea...

–•M.E•–@ Si ce ai rezolvat spunandu mi asta? Ce am inteles eu prin ''viata in gluma''?

–•M.E•– spunea...

ce ai inteles?

George Colang spunea...

–•M.E•–@ Te as intreba eu asta...Nu cred ca avea rost sa inteleg eu ceva, eu sunt cel care a scris textul mama, nu un simplu comentariu aruncat asa fara de noima. Te intreb eu - ce ai inteles din articolul asta?

–•M.E•– spunea...

ma refeream la ce ai inteles din ce ti-am zis eu...nu ajungem nicaieri,nu ne intelegem :))

George Colang spunea...

–•M.E•–@ O rezolvam data viitoare atunci :)

Alexaa spunea...

Cred că mulți știu că trebuie să profităm de lucrile bune pe care viața ni le oferă și mai ales, să vedem partea bună a lucrurilor și să învățăm ceva, dar nu știu cât dintre ei într-adevăr o fac.Eu nu știu cum.Uneori îmi este (cam) greu să îmi controlez sau să îmi alung acele gânduri/sentimente negativiste și să nu mă descurajez, să nu îmi pierd optimismul.Mai am de lucrat.Nice post :)

Faceți căutări pe acest blog