Pagini

Persoane interesate

Materialele care apar pe acest blog
aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.

joi, 24 februarie 2011

Clişee

             Dacă am sta doar pentru câteva momente, am putea să observăm foarte uşor cărările vieţii noastre, a mănunchiului de fapte, a tuturor clişeelor ce se acumulează şi devin canoane sau reguli demne de urmat. Sigur, nu sunt aici pus în situaţia de a nega orice, dar am impresia că cele mai multe lucruri din uzul cotidian, ori sunt grăbite, ori sunt de-a dreptul prost înţelese. M-am plictisit de ideea de sărbătoare, fie că vorbim de onomastică, de Crăciun, ziua cârnatului sau a oraşului. M-am săturat pentru că nu mă mişcă nimic cu adevărat. Sărbătorile, dacă nu ar fi existat produse care să le susţină, ar fi fost cu mult apuse! Moş Crăciun, conceptul coca-cola! M-am săturat să văd femei mituite cu câte o floare de ziua lor, şi bătute cu câte o lustră în cele mai multe din zilele lor. M-am săturat de urările meschine şi mizerabile cu care te ating doar ticăloşii. M-am săturat să ne iubim într-o zi, ca să putem să ne înşelăm a doua zi…
            Poate că nu există perfecţiune, dar nici nu o cer, vreau doar să învăţăm să luăm lucrurile ca atare, să nu mai aşteptăm pretexte pentru a face un dar sau a spune o glumă. Majoritatea tâmpeniilor vin tocmai pentru că nu ne putem ridica la pretenţiile noastre obscure, pentru că suntem singuri de sărbători, când în fapt ar trebui să fim alături de cineva, de parcă există un calendar al faptelor ce duc la împlinire. M-am săturat de 1 mai, de toţi bolovanii care fug în pădure şi beau bere şi alţi cretini pe măsură, care fug în vamă, chipurile ca să demonstreze că ei nu fac parte din turmă, dar uită că şi ei se strâng în turmă! M-am săturat de iarna mizerabilă şi fuga după porci. M-am săturat de vara plină de seminţe şi cretini hidoşi care urlă după fete. M-am săturat de începuturile de şcoală, când vezi mici monştrii pregătiţi să slăvească partidul cel măreţ. M-am săturat să mă tot satur şi să încerc să-mi fie bine, mai ales că nu există bine. 

8 comentarii:

Raphaelly spunea...

Si eu m-am saturat de tot ce si enumerat tu in articol. In principal m-am saturat de protia omeneasca si de spiritul de turma!

Dar finalul...binele exista! Trebuie numai sa deschizi ochii! Binele este in noi. Il putem scoate la ivela fiecare. De incercari pentru a scoate binele la iveala sa nu te saturi!

Leonesse spunea...

sa iti cumpar si tie o pereche de "Ochelari ROZ"? :)

George Colang spunea...

Raphaelly@ Cu alte cuvinte, sa nu te saturi de lupta, de viata, sa tragi cu dintii de ea, pentru ca merita fiecare rest sau adaos...

George Colang spunea...

Leonesse@ Normal, deja astept!

Leonesse spunea...

merge si o "ciucalata " langa ochelari?!:)

minoki spunea...

Si eu m-am saturat, si multa lume s-a saturat, dar ce putem face?

George Colang spunea...

minoki@ Daca as cunoaste raspunsul, as fi cel mai fericit....

Andra Sara Otilia spunea...

Ce am putea face? Sa luam atitudine macar noi!
Cand la mine in birou au auzit colegii ca noi(eu si sotul meu) nu o invatam pe Sara sa creada in Mos Craciu si Mos Niculae, au zis ca nu suntem normali. "Cum nu ii ei copilului cadouri?'...raspunsul a fos ca "Ba da, dar ca rasplata pentru comportamentul ei si ii zicem ca de Craciun fiecare din familie trebuie sa pregateasca un cadou pentru ceilalti membri ai familiei" si o colega mi-a zis ca nu sunt normala, ca ce va zice copilul meu si ce ii voi zice cand va intreba de Mos Craciu. I-am zis ca o voi invata ca Mosul e un mit, si ca ea trebuie sa ofere cadouri de fiecare data camd simte...pana la urma timpul e o conventie umana, si e frumos sa daruiesti si sa primesti oricand nu doar de ziua ta de nastere, sau ziua de nume, sau 1 Martie sau 8 Martie sau de Iepuras sau Mos Craciu....hai ca m-am lungit deja mult.

Faceți căutări pe acest blog