Pagini

Persoane interesate

Materialele care apar pe acest blog
aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.

joi, 30 decembrie 2010

Noul an


            Am învăţat să privim îndărăt cu o anume baie de mulţumire, să nu ne mai uităm critic la nimic, mai ales la capăt de an. De fapt, impropriu spus, capăt de an, ştim foarte bine că este doar un biet calendar, o matematică inventată de nu ştiu cine... În fond, nici nu are sens să ne privim încordat, mai bine să ne lăsăm duşi de iluzia unui calcul subtil, decât să ne amăgim cu tristeţi precare. Putem? Normal, nu. Oricât am încerca să ne eliberăm de năzuinţele noastre, de focarul de infecţie ce putrezeşte lasciv în noi, nu am reuşi, doar suntem timp, nu? Omul este timp, el dă semnificaţie şi cauzalitate tuturor păcatele şi dorinţelor, omul capătă de toate şi totuşi nimic, totul fiind doar un pumn de iluzii.
       Cu toate acestea, anul nou nu vine pentru toţi, nu că ar veni cu adevărat, dar ar trebui să învăţ şi eu să mă bucur de aceste lucruri, să încerc să mă integrez în prăpastia avidă de nimic. În fond, mi-am dat seama, nimic nu mă mai poate mişca. Să fii de lemn sau de piatră? Ce alegi?
       Aş vrea totuşi să vreau, să-mi doresc şi eu ceva, să nu mă mai gândesc aşa de mult la ziua de mâine, să pot să vreau, să vreau să pot, să fiu cumva legat de lumea în care trăiesc. Aş vrea să nu  mai vreau şi totuşi să vreau să pot să nu mai vreau. Frica de eşec, frica deşertului, sărăcia, mizeria, toate, sunt prea multe, sunt aşa multe să nu le vadă cineva…

10 comentarii:

La Rose Jaune spunea...

La multi ani fericiti!

Offshore spunea...

La rose jaune@ Sa fie...La multi ani si tie!

sunflower spunea...

Nu suntem numai timp, Offshore. O parte din noi este nemuritoare.Se numeste suflet.Iar pumnul acela de iluzii il calesc, il ajuta sa simta, sa se revolte si sa evolueze.Detaseaza-te de tot ce e desertaciune si-l vei simti bun, curat,generos si iertator.Vom iesi intr-o zi din carcasa trupului si trebuie sa avem sufletul pregatit.Dar pana atunci, sa invatam sa ne multumim cu ce avem si sa suferim numai din mila pentru cei ce n-au deloc.Noul An sa iti aduca liniste si bucurie.La multi ani!

Offshore spunea...

sunflower@ Ma cheama George:) offshore e numele blogului:) Cat despre suflet, carcasa trupului...nu cred in astea. La multi ani!

sunflower spunea...

Scuze, am crezut ca e pseudonim.Atunci obisnuieste-te cu ideea ca suntem nimic,George...si traieste cu ideea asta daca poti.

Zina spunea...

George,m-a intristat acest articol al tau, scris, vrei nu vrei, la incheierea unei etape temporale si inceperea alteia. Deslusesc in cuvintele tale prea multa suparare pe viata. Nu se poate sa vezi ceva mai mult lucrurile bune si sa le ignori pe celelalte ? Oricum, toate sunt trecatoare...
Iti doresc un an mai luminos !

fly2sky spunea...

Lasa trecerea dintre ani sa curga lin..e doar o conventie..dar ce nu e conventie..tine de noi cum ne raportam la ea. Petrece..dansand :)

Costea spunea...

La mulţi ani! Un an 2011 fericit!

Mira spunea...

La multi ani!

Wind spunea...

George, nu stiu cum o sa faci dar eu iti doresc sa fii fericit...si asta nu pentru ca se sfarseste un an sau incepe un altul....
sa fii fericit pur si simplu!
Mie nu mi-a reusit...ha ha

Faceți căutări pe acest blog