Pagini

Persoane interesate

Materialele care apar pe acest blog
aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.

vineri, 11 iunie 2010

Despre papagali feroce

      
       Îmi plac tipii care vin la tine atunci când eşti lângă cineva anume şi până atunci nu ştiu cum te cheamă. Am observat că nebunia asta ţine la băieţi. Îl vezi pe unul cu o tipă lângă şi deodată îţi dai seama că-i cunoşti şi numele. Genul acesta de lipitori mă seacă la propriu. În primul rând pentru că nu sunt în stare să facă nimic. Stau cu mâinile în sân şi flecăresc în dreapta sau în stânga. Caţele sunt mici copii pe lângă tipul de băiat ratat. Cunosc indivizi care s-au căsătorit aşa. Au venit ca prin minune şi au cucerit marea cu sarea. Tot genul de băieţi rataţi sunt şi cei care spun că femeile sunt proaste şi materialiste. De parcă nu am fi toţi oameni. Sincer, nu-mi pasă cum e nimeni! Pretexte pentru eşecul de a fi în pielea ta. Ţin minte, era o chestie faină cu un tip care se duce într-o discotecă şi acolo întâlneşte o tipă. Îşi face curaj şi o întreabă dacă vrea să danseze cu el. Tipa îi spune că revine imediat, că trebuie să-şi ia ceva de băut. Iar tipul ce face? Pleacă supărat foc că a fost refuzat! Care e morala? Că nici măcar nu a lăsat să se consume situaţia, aia chiar nu vrea sa fugă de el, chiar vrea să bea ceva, atât. Şi, uite aşa, tipul ratat se ratează singur. Oricum, genul ratatului este, din perspectiva lui proprie, cât se poate de ilustru. Niciodată nu o să se vorbească de rău, el mereu o să fie adulat de o mie de fete, culmea, atunci când este înconjurat de băieţi. Dar, de fapt, care era problema mea? Păi, nu este moral să intervii, să intri peste un om când vorbeşte cu cineva la telefon sau când este alături de altcineva. Şi, la fel, nu este deloc normal să intervii mai ales când nu ai de ce să o faci. Se vede clar că vii ca un căţeluş doar ca să admiri un ciolan. Acum, eu nu spun că este anormal să intri în discuţie cu cineva care este cu altcineva. Este anormal să o faci doar când îţi convine, când ţi se învârt ochii după persoana care stă lângă respectiva victimă. Mi-e scârbă. Sincer, mai bine alergi singur pe stradă ca un nebun decât să te prefaci… Şi-mi mai place că ratatul amintit nu-şi poate controla privirea şi balele. Se vede de la o poştă că nu are ce să facă pe acolo. Ciudat este că trăim în lumea oamenilor corupţi de prostie şi de invidie.


Dead boys!


14 comentarii:

free spirit spunea...

Da, ai dreptate in articol, dar nu te lua doar de ratati ("lipitori"), exista si genul feminin care (desi te contrazic) e mai abil la astfel de chestii..

Offshore spunea...

free spirit: nu contest, insa acum suntem la capitolul "baieti" :)

septembrie spunea...

:) Postul tău, mi-a adus aminte de "Castelul pălărierului" a lui Cronin. James Brodie, pălărierul care nu era decât o brută, crezându-se nobil...Probabil, că toţi "rataţii" simt ceea ce simţea James...sunt plini de ei, au impresia ca debitează "chestii" interesante...pe când, de fapt, nu îşi văd "deşertăciunea"...

Offshore spunea...

Septembrie@ Exact asa e. Astia mai pot fi numiti si bovarici.

silvia spunea...

Oh, daaaa......Si macar daca ar fi un pic educati....Dar de unde.....Cunosc; am un coleg de genul asta.....La un moment dat, ma suna pe mine sau pe colega mea si ne intreba daca venim la nu stiu ce curs si faze de genul asta....De parca era legat de noi....Ah, si facea si niste glume proaste...Insa omul se crede geniu....Probabil doar in propria iluzie:) Mai trebuiesc adaugati misoginii si cei cu "vrajeli", daca vrei :) Mda...Nici eu nu-i agreez, sincer. Stau si ma intreb: Am innebunit noi sau lumea din jur?

Offshore spunea...

silvia: bai, si sunt gretosi rau! Libidinosi si scarbosi, nu ai cu cine...

Chip de lut spunea...

Doar totul ține de conjunctură, nu? Dacă tot e soare, ai putea face plajă; dacă tot e apă adîncă, ai putea înota (sau te-ai putea îneca, depinde și de șanse); dacă tot e....la îndemînă...de ce să nu întinzi mîna? Pînă la urmă, toți merg - fără să o știe, fără să fi gîndit - pe un principiu simplu: 'ce-ți pasă ție chip de lut / dacă oi fi eu sau altul?'. Și, nu-i așa? Ce-mi pasă mie, chip de lut, de vei fi tu ori altul? (unde, evident, 'eu', 'tu', 'el' sînt folosite generic - scrupul didactic!)
Și, cu toate astea, totdeauna este impusă o alegere, niciodată altul nu este un oricare altul...Oare? Hm...să citim, să recitim...http://offshoregeo.blogspot.com/2008/11/nevoia-de-iubire.html

Ana-Maria Duca spunea...

Probabil ca acest comportament este contagios... Ratatii nu s-au nascut asa, au avut un "idol". Un exemplu nu foarte greu de urmat, pentru a fi copiat usor. Majoritatea "idolilor" ii vedem in tabloide sau la tv. Deci, cred ca sunt muult prea neinstruiti (sa nu spun prosti) pentru a gandi putin ceea ce vad sau citesc (in cazul in care mai sunt si ratati care citesc). Parerea mea!

silvia spunea...

Bine punctat ;) :D

Herta Lucescu spunea...

"Tot genul de băieţi rataţi sunt şi cei care spun că femeile sunt proaste şi materialiste." Asa e :D!

Trebiue sa mai existe si unii din acestia, ca sa fim in formatie completa si diversificati.. Ce
ne-am face fara ei?.. Nu ar mai exista senzatia de dezgust fata de persoana de langa noi si poate..

Offshore spunea...

Ana-Maria Duca@ prostul nu are nevoie de idol. Singurul idol care poate fi adoptate de prost este chiar el insusi.

Offshore spunea...

Herta Lucescu@ Pai trebuie sa mai existe, problema este ca nu vorbim de minoritate aici, ci de majoritate.

Herta Lucescu spunea...

Si asta-i drept :-? ... Sunt atat de multi incat, cred ca intr-o zi se va inventa o planeta pe care ii vom trimite pe majoritatea.. Cum se intampla si in cazul salbaticiunilor vanate:)) Doar ca pe astia nu ii putem omori, ca sunt "semeni" de-ai nostrii si e democratie..

Costea spunea...

Bine spus, am întâlnit şi eu genul ăsta de lipitori... Eu am fost mai direct şi am găsit o scuză pentru a pleca cu ea, iar băieţelul lu' mămica a rămas cu ochii în soare...

Faceți căutări pe acest blog