Pagini

Persoane interesate

Materialele care apar pe acest blog
aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.

luni, 31 mai 2010

Elogiul muzicii

    
   Orice melodie are darul de a te transpune într-un nou orizont. Nu există nimic care să se compare, nu există culmi sau vise lascive care să răstoarne această scara a valorilor. Arta nu începe cu pictura, nici cu poezia, avem destui poeţi care aruncă nişte cuvinte fără de sens, încercând să exprime o lume criptică, luptând pentru idealuri fără de ideal şi scuturând semiotica de versuri. Muzica ţi-l dă pe creator, ea nu stă ca manifest ce poate fi interpretat în bună voie, aduce răni şi deschide drumuri apuse şi răstignite pe o cruce a timpului, echivoc privit şi tratat cu piper şi nesaţ, fiind singurul care dărâmă şi iluzia de a trăi un drum de mult închis. Noi nu contemplăm, noi ne lăsăm violaţi când e vorba de muzică. Dansul nu are suflet fără demoni! Demonul care te face să ieşi din tine este singurul care te poate ajuta să visezi, cucerit fiind de amestecul ce inundă orice por sau rămăşită virgină din tine, aduce şi salvează  un deşert, erupe şi irită un tot care astfel nu ar fi fost complet. Singura arta care a mai rămas in picioare este muzica, oricât de falsificată ar fi, ţine cu foc să nu moară, să nu fie culeasă de fiorul utilitarist care adulmecă orice altă artă. Şi, chiar dacă o face, tot muzica este cea care pune în valoare, care scoate la iveală ceea ce este mai frumos sau mai vandabil. Nimic nu este cu preţ, doar muzica care este fără de preţ!

Ascultă muzică compusă de mine. Dă click aici.

3 comentarii:

amuleta japoneza spunea...

Adevarat comunici sufletelor infestate de neclar. Sa traiesti in marea notelor de pe adevaratele portative... inseamna sa cuceresti demonii uitati in pesterile unor jungle de stepa.
Frumos transpus!

Offshore spunea...

Amuleta japoneza: Foarte frumos transpus de tine:)

amuleta japoneza spunea...

Inseamna ca amandoi ne creionam sufletele cu o cheie...
Te imbratisez!

Faceți căutări pe acest blog