Pagini

Persoane interesate

Materialele care apar pe acest blog
aparţin autorului şi nu se pot reproduce fără acordul acestuia. Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Proprietarul acestui blog îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă orice abatere. Blogul funcţionează în condiţii normale cu Mozilla Firefox si Crome.

sâmbătă, 13 martie 2010

În cenuşă

     


        Astăzi culeg cenuşa ce s-a strâns cu dor în noi. Asemenea viscolului care cerşeşte în şoaptă, zborul cenuşii ne îmbată cu veninul hârburilor noastre. Suntem doi cerşători care stau în faţa unei case, unul mai umil ca altul, ca apa care se toarnă într-un pahar plin cu himere, cenuşa vrajbei noastre ne ucide. Eu cerşesc o iubire nepătată de cenuşă, tu culegi frânturi stoarse de o pată. Ne colorăm viaţa, ne umilim cu dorinţele spălăcite de şoapte şi, uite aşa, seducem timpul, amândoi, doi cerşetori, cerem voinţă divină de a străbate hotarul închiziţiei noastre. Totul se destramă în Noi, tumultul mieros al culturilor prelinse de dor, cerneala care ne minte că avem culoare şi dor, caietele care alunecă cu dor în năluca estompată în fior, cerul schiţat de râsul tău, norul atins de viscolul meu. Pământul nu ne este în picioare, el este doar un preludiu spre o lume vulgară, aşa de deocheată încât ne separă de fiorul curent, ne adună din strâmtoarea mundană şi ne aruncă în armonia nisipului. Deşertul ne este martor, cutremurul ne este vecin, iar noi fugim, tot fugim, alergăm veşnic de noi, ca să ajungem la noi.

Offshore ascultă:
 

16 comentarii:

Bianca spunea...

Cat de frumos...felicitari!:)

robert spunea...

Cata efemeritate, nu!? Dar oare noi seducem timpul sau timpul pe noi?
PS: FELICITARI! Desi nu apuc intotdeaua sa iti citesc toate post-urile, nu pot sa spun decat ... jos palaria!

Anonim spunea...

Totusi, din cenusa mai ies si pasari. Si da, viermele pufaitor a disparut. Incearca din toate puterile sa devina fluture albastru. See you there. ;)

Anonim spunea...

privesti destul de in amanunt. te mai intreb inca odata: nu crezi ca lucrurile sunt mai simple decat par?

Gabi spunea...

extraordinar...

Felicitari!

Andrada spunea...

"Eu cerşesc o iubire nepătată de cenuşă, tu culegi frânturi stoarse de o pată."

Absolut superb!

Tribuna Basarabiei spunea...

Buna ziua,
Blogul Tribuna Basarabiei s-a mutat la noua adresa http://www.tribuna-basarabiei.ro Va rog, în limita timpului Dvs. sa faceți aceasta modificare pe site-ul dvs la blogroll sau la linkuri și, de asemenea, în cazul în care nu va regăsiți printre legăturile mele din secțiunea "Bloguri unite" sa-mi atrageți atenția. Va mulțumesc mult!

www.Tribuna-Basarabiei.ro

Magda spunea...

Ia cenusa si arunc-o-n mare.

amuleta japoneza spunea...

Dar "noi" de cine fuge?

Offshore spunea...

Bianca@ merci

Robert@ merci

Borat@ nu am inteles nimic:)

Offshore spunea...

curly@ inseamna ca am o privire patrunzatoare :)

Offshore spunea...

amuleta@ noi o sa fuga mereu de ''noi'' - pentru ca o sa se simta sufocat, si atunci de ce sa nu fie "eu" ?

Offshore spunea...

Magda@ ma gandeam sa o arunc in Dunare...

amuleta japoneza spunea...

poate pentru ca "eu" nu va fi niciodata "noi" ... dar oare "eu" stie ca exsita "noi"?

Anonim spunea...

"noi" inseamna multi si implicit (oare?) mai puternic decat "eu". totusi cand este doar "eu" totul este mult mai simplu si usor de controlat de cel din "eu". este invizibil daca putem spune asa. chiar daca ce nu se vede, nu exista...

Offshore spunea...

Borat: "noi" inseamna doi. puterea care se gaseste in cei doi, iti subjuga tie calitatea de a fi "eu". Cciteste pe blog Doi, e un articol mic, apare in primul an de blog, cred....

Faceți căutări pe acest blog